HomeContactNewStart
NewStart

NewStart

Therapeut

Gepubliceerd in Algemeen vrijdag, 25 oktober 2013 10:28

Therapeut

Mijn naam is Saskia Grootveld en ik ben 38 jaar. Vroeger wilde ik moeder en therapeut worden.
Ik ben dankbaar en gelukkig dat beide wensen in vervulling zijn gegaan.

Na de opleiding voor Sociaal Pedagogisch Werker besefte ik dat ik mensen individueel verder wilde helpen met hun gezondheid. Daarvoor was meer studie nodig. Omdat ik goede ervaringen had met voetzone-reflexologie heb ik dat als eerste opgepakt. Enkele jaren later ben ik naar Amerika gegaan om de opleiding “NewStart Lifestyle Educator” te doen. Deze opleiding bestond onder meer uit hydrotherapie, voedingsleer en massagetherapie, welke ik nu al ruim 15 jaar met plezier uitoefen.

Om een Nederlands erkend paramedisch diploma te hebben, heb ik de opleiding “Oefentherapie Cesar” gedaan en ben daar enkele jaren werkzaam in geweest. Toch had ik idee dat er meer te bieden was. Mensen hebben klachten, maar hoe komt dat? Electro-acupunctuur geeft mij hier grotendeels antwoord op. De manier van diagnose stellen is fantastisch en met alle kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan is er vaak een oplossing te vinden. Zo ontdekte ik dat ik astmatisch was, omdat ik eigenlijk een koemelk-intolerantie had. En dat ik pukkels kreeg door een bepaalde parasiet.

Het is geweldig om samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten en hiervoor een oplossing te vinden. Ik hoop u te ontmoeten in de praktijk.

Medische disclaimer

Gepubliceerd in Algemeen woensdag, 11 september 2013 08:33

Alle informatie die op deze website wordt aangeboden, inclusief informatie gerelateerd aan medische zaken, gezondheidsklachten, behandelingen en producten, dient alleen voor informatieve doeleinden. Zij is niet bedoeld als vervanging van het advies van uw eigen arts of specialist.

De informatie op deze website is niet bedoeld voor diagnose van gezondheidsproblemen of het voorschrijven van medicatie.

Voordat u met het gebruik van voedingssupplementen begint, dient u dit met uw arts of specialist te overleggen. Dit geldt uitdrukkelijk wanneer u reeds medicijnen gebruikt of onder medische behandeling bent.

Ondanks de zuiverheid van een supplement kan er sprake zijn van optredende neveneffecten. Ieder persoon is immers uniek. Zoals veel mensen bepaalde voeding niet goed verdragen door intolerantie of allergie, zo kan ook een voedingssupplement door sommigen slecht verdragen worden. NewStart stelt daarom uitdrukkelijk dat het gebruik van voedingssupplementen voor eigen risico is.

Voordat u gekochte producten gebruikt, dient u eerst de informatie op de verpakking aandachtig door te lezen.

Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

 

Matigheid

Gepubliceerd in OT SlideShow zondag, 25 augustus 2013 22:37
 

Tarieven & Vergoeding

Gepubliceerd in Algemeen donderdag, 07 februari 2013 02:53

Tarieven 2019

TherapiePrijsTijd
Meting EAV eerste consult € 60,- (excl. middelen) 45 min.
Meting EAV vervolgconsult € 60,- (excl. middelen) 45 min.

Prijzen zijn inclusief BTW. Betaling vindt contant of via PIN plaats na het consult.

Pinnen-ja-graag-widget

Vergoeding 2018

In 2018 vergoeden de volgende verzekeraars NOAG therapeuten. Uiteraard is dit afhankelijk van het gekozen aanvullende verzekeringspakket. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door om teleurstelling te voorkomen.

Delta Lloyd, CZ, CZDirect.nl, De Friesland, Kiemer (onder voorwaarden), OHRA, AZIVO, Anderzorg, PMA, Menzis, ONVZ, PZP, VvAA, PNOZorg, Ik!,  Lancyr. Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Bron: www.noag.org

In 2015 vergoeden de volgende verzekeraars NOAG therapeuten. Uiteraard is dit afhankelijk van het gekozen aanvullende verzekeringspakket. Lees daarom altijd goed de voorwaarden door om teleurstelling te voorkomen.

Delta Lloyd, De Friesland, OHRA, ONVZ, VvAA, PNOZorg, Kiemer (onder voorwaarden), Zorg en Zekerheid (alleen acupunctuur, osteopathie, homeopathie en shiatsu), CZ, OZF, Nederzorg, NVS, Anderzorg en Menzis groep (alleen indien de therapeut HBO geschoold is). De therapeuten die vergoedt worden door de Menzis worden aangegeven met de volgende beschrijving: NOAG-Therapeut Menzis 2015. Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend. Bron: www.noag.org

Ik ben NOAG-natuurgeneeskundig therapeut, HBO geschoold met NOAG-praktijklicentie Aa.

U kunt ook bellen voor informatie op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 13.00 uur

 

Vertrouwen

Gepubliceerd in OT SlideShow maandag, 04 februari 2013 02:43
 

Visie

Gepubliceerd in Algemeen maandag, 04 februari 2013 02:24

Visie

New Start gezondheids-principes

De naam ‘New Start’ komt van de gezondheidsprincipes die Ellen White beschrijft in haar boeken.
Elke letter van New Start staat voor een basisprincipe. Deze principes zijn allen nodig om een gezond
leven te kunnen leiden en zijn voor mij een leidraad in mijn werk.

Hieronder een overzicht;

N – Nutrition - Voeding

E – Exercise - Beweging

W – Water - Water

S – Sunlight - Zonlicht

T – Temperance - Matigheid

A – Air - Lucht

R – Rest - Rust

T – Trust in God – Vertrouwen in God

Electro Acupunctuur volgens Voll (EAV)

Gepubliceerd in Algemeen maandag, 04 februari 2013 04:01

Wat is EAV

EAV is de afkorting voor Electro Acupunctuur volgens Voll.
Het is gebaseerd op de klassieke acupunctuur.
In 1953 ontdekte de Duitse arts Dr. Schmidt dat pathologische veranderingen van organen een overeenkomstige verandering in het betreffende acupunctuurpunt deed ontstaan.
In 1955 ontwikkelde Dr. Voll en Ing. Werner het eerste apparaat dat die punten kon meten en behandelen. Dr. Voll heeft door zijn intensieve onderzoeken een systematische diagnose- en therapiemethode gevonden, die nu zijn naam draagt.

Waarom EAV

Ook als alle gezondheidsbasisprincipes aanwezig zijn hebben we toch te maken met ziektes. Helaas leven we in een ongezonde wereld. We komen in aanraking met ziektes of we dragen bepaalde aandoeningen mee in onze genen.
De EAV is een klantvriendelijke manier om op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten en om de juiste natuurlijke medicatie te vinden. Het is klantvriendelijk omdat het relatief weinig tijd kost, geen pijn doet en men alleen maar de voeten hoeft te ontbloten.
Indien nodig zal er doorverwezen worden naar de huisarts voor verder onderzoek en/of behandeling.

Hoe werkt EAV

Voordat het meten begint dienen de handen en voeten thuis al gewassen te zijn. Gebruik daarna geen zalf of olie, want dit zorgt ervoor dat de punten niet goed gemeten kunnen worden door een slechte stroomgeleiding.
De patiënt heeft een elektrode in een hand en met een meetstift wordt er op ruim 100 punten gemeten op handen, voeten en gezicht. De meetwaarde is een weerstandsmeting van het acupunctuurpunt en wordt weergegeven op een schaal van 0 tot 100. De normwaarde voor de punten ligt rond de 50. Afwijkende metingen worden met behulp van de resonantietest met natuurlijke medicamenten zoals homeopathische middelen, nosoden, allergenen, voedingsstoffen genormaliseerd. Op deze wijze kan niet alleen een diagnose worden gesteld maar ook de juiste middelen worden toegepast.

Voeding

Gepubliceerd in OT SlideShow maandag, 10 december 2012 06:15
 

Beweging

Gepubliceerd in OT SlideShow maandag, 10 december 2012 16:12
 

Water

Gepubliceerd in OT SlideShow maandag, 10 december 2012 10:11
 

We hebben 7 gasten en geen leden online

Laatste nieuws

Arginine veelbelovend diabetesmedicijn

Arginine is een aminozuur en dus een gewone component van voedingsproteïnen: vis, noten en eieren zijn er rijk aan.

Lees meer...

Nieuwe ziekmaker in teek

Op het AMC is vorig jaar een patiënt behandeld die na een beet van een teek was besmet met een nog niet eerder in Nederlandse patiënten gevonden variant van de Borrelia-bacterie.

Lees meer...

Oppassen voor mug met gevaarlijk virus

AMSTERDAM - Pas goed op voor muggen, waarschuwt de GGD mensen die naar het Carïbische gebied, Midden- en Zuid Amerika en eilanden in de Pacifische Oceaan gaan. Die gebieden kampen met een uitbraak van de ziekte Chikungunya.

Lees meer...

Magnesium tegen zwangerschapshypertensie

Extra magnesium kan van levens­belang zijn voor zwangere vrouwen, dat zeggen Zweedse wetenschappers op basis van een klinische studie rond zwanger­schaps­hypertensie.

Lees meer...

Kurkuma en alzheimer: drie cases

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine.

Lees meer...

CAM'mers gebruiken minder medicatie

Volgens een Zwitserse steekproef houden patiënten die zich wenden tot complementaire en alternatieve behandelingen (CAM), een ander medicatieconsumptiepatroon erop na.

Lees meer...

Gezondheidsprincipes

De gezondheidsprincipes van Ellen White in combinatie met eLECTRO-ACUPUNCTUUR en MASSAGETHERAPIE ALS basis voor een nieuwe start.