Print deze pagina

Matigheid

  • Geschreven door 
  • zondag, 25 augustus 2013 22:37
 

Temperance - Matigheid

Zelfs van gezond voedsel kunnen we teveel eten. De organen raken overbelast en het lichaam wordt moe/traag. Gebruik matig of geen stimulerende middelen waar cafeïne in zit zoals koffie, cola en zwarte thee. De cafeïne geeft een onnatuurlijke actie van het zenuwstelsel en wanneer de werking verloren gaat daalt de opwinding naar een lager niveau dan het al was voordat het middel genomen werd.

Alcohol vergiftigt elk weefsel van het lichaam. Het veroorzaakt samenklonteren van de rode bloedlichaampjes, waardoor de bloedsomloop wordt vertraagd. De hersenen (voorhoofdskwabben) zijn het meest gevoelig voor alcohol. Helaas is een groot deel van ongelukken te wijten aan alcohol. Wees gematigd of gebruik liever geen alcohol.

Tabak is een langzaam, verraderlijk, maar zeer kwaadaardig gif. De voornaamste giffen in sigaretten zijn nicotine, koolmonoxide, cyanide en teer, een kankerverwekkende samenstelling. Nicotine is het verslavende gif. Denk ook aan de gevaren van meerokers. Roken heeft tijdelijk een ontspannen effect, maar op langer termijn zijn de nadelige gevolgen duidelijk te merken.

Werken is goed, maar het is niet onze plicht onszelf te plaatsen waar we overwerkt zullen raken. Ditzelfde geldt voor studie. Zorg ervoor dat u voldoende geestelijke rust krijgt.