Print deze pagina

Therapeut

Therapeut

Mijn naam is Saskia Grootveld, geboren in 1976. Vroeger wilde ik moeder en therapeut worden.
Ik ben dankbaar en gelukkig dat beide wensen in vervulling zijn gegaan.

Na de opleiding voor Sociaal Pedagogisch Werker besefte ik dat ik mensen individueel verder wilde helpen met hun gezondheid. Daarvoor was meer studie nodig. Omdat ik goede ervaringen had met voetzone-reflexologie heb ik dat als eerste opgepakt. Enkele jaren later ben ik naar Amerika gegaan om de opleiding “NewStart Lifestyle Educator” te doen. Deze opleiding bestond onder meer uit hydrotherapie, voedingsleer en massagetherapie, welke ik nu al ruim 15 jaar met plezier uitoefen.

Om een Nederlands erkend paramedisch diploma te hebben, heb ik de opleiding “Oefentherapie Cesar” gedaan en ben daar enkele jaren werkzaam in geweest. Toch had ik idee dat er meer te bieden was. Mensen hebben klachten, maar hoe komt dat? Electro-acupunctuur geeft mij hier grotendeels antwoord op. De manier van diagnose stellen is fantastisch en met alle kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan is er vaak een oplossing te vinden. Zo ontdekte ik dat ik astmatisch was, omdat ik eigenlijk een koemelk-intolerantie had. En dat ik pukkels kreeg door een bepaalde parasiet.

Het is geweldig om samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten en hiervoor een oplossing te vinden. Ik hoop u te ontmoeten in de praktijk.