HomeEAV

Electro Acupunctuur volgens Voll (EAV)

RM-10S Meetapparaat RM-10S Meetapparaat

Wat is EAV

EAV is de afkorting voor Electro Acupunctuur volgens Voll.
Het is gebaseerd op de klassieke acupunctuur.
In 1953 ontdekte de Duitse arts Dr. Schmidt dat pathologische veranderingen van organen een overeenkomstige verandering in het betreffende acupunctuurpunt deed ontstaan.
In 1955 ontwikkelde Dr. Voll en Ing. Werner het eerste apparaat dat die punten kon meten en behandelen. Dr. Voll heeft door zijn intensieve onderzoeken een systematische diagnose- en therapiemethode gevonden, die nu zijn naam draagt.

Waarom EAV

Ook als alle gezondheidsbasisprincipes aanwezig zijn hebben we toch te maken met ziektes. Helaas leven we in een ongezonde wereld. We komen in aanraking met ziektes of we dragen bepaalde aandoeningen mee in onze genen.
De EAV is een klantvriendelijke manier om op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten en om de juiste natuurlijke medicatie te vinden. Het is klantvriendelijk omdat het relatief weinig tijd kost, geen pijn doet en men alleen maar de voeten hoeft te ontbloten.
Indien nodig zal er doorverwezen worden naar de huisarts voor verder onderzoek en/of behandeling.

Hoe werkt EAV

Voordat het meten begint dienen de handen en voeten thuis al gewassen te zijn. Gebruik daarna geen zalf of olie, want dit zorgt ervoor dat de punten niet goed gemeten kunnen worden door een slechte stroomgeleiding.
De patiënt heeft een elektrode in een hand en met een meetstift wordt er op ruim 100 punten gemeten op handen, voeten en gezicht. De meetwaarde is een weerstandsmeting van het acupunctuurpunt en wordt weergegeven op een schaal van 0 tot 100. De normwaarde voor de punten ligt rond de 50. Afwijkende metingen worden met behulp van de resonantietest met natuurlijke medicamenten zoals homeopathische middelen, nosoden, allergenen, voedingsstoffen genormaliseerd. Op deze wijze kan niet alleen een diagnose worden gesteld maar ook de juiste middelen worden toegepast.

Voor wie is EAV

Diverse klachten kunnen behandeld worden.
Het zijn vaak klachten waarvan de oorzaak niet altijd bekend is.
Denk bijvoorbeeld aan hoofdpijn, rugpijn, vaak plassen, slapeloosheid, huidklachten, onrustige darmen, moeheid, wisselende stemmingen, depressie, maagpijn, onrustige benen, hoge bloeddruk, astma, onvruchtbaarheid, menstruatieklachten, zenuwpijnen, ontstekingen, voedselallergieën, gebitsklachten, gewrichtsklachten.
Maar het werkt ook bij bijvoorbeeld herstel van Pfeiffer, ziekte van Lyme en griep.

Check up

Electro-acupunctuur werkt ook preventief. De meetwaarden geven aan of er afwijkingen zijn en of er al rekening gehouden kan worden met overbelasting en verzwakking van organen en weefsels. Af en toe een check up doen is een goede manier om er op tijd bij te zijn of om een beeld te krijgen van uw gezondheid.
Door de vriendelijke manier van werken kunnen ook baby’s en kinderen gemeten worden.

Laatste nieuws

Arginine veelbelovend diabetesmedicijn

Arginine is een aminozuur en dus een gewone component van voedingsproteïnen: vis, noten en eieren zijn er rijk aan.

Lees meer...

Nieuwe ziekmaker in teek

Op het AMC is vorig jaar een patiënt behandeld die na een beet van een teek was besmet met een nog niet eerder in Nederlandse patiënten gevonden variant van de Borrelia-bacterie.

Lees meer...

Oppassen voor mug met gevaarlijk virus

AMSTERDAM - Pas goed op voor muggen, waarschuwt de GGD mensen die naar het Carïbische gebied, Midden- en Zuid Amerika en eilanden in de Pacifische Oceaan gaan. Die gebieden kampen met een uitbraak van de ziekte Chikungunya.

Lees meer...

Magnesium tegen zwangerschapshypertensie

Extra magnesium kan van levens­belang zijn voor zwangere vrouwen, dat zeggen Zweedse wetenschappers op basis van een klinische studie rond zwanger­schaps­hypertensie.

Lees meer...

Kurkuma en alzheimer: drie cases

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine.

Lees meer...

CAM'mers gebruiken minder medicatie

Volgens een Zwitserse steekproef houden patiënten die zich wenden tot complementaire en alternatieve behandelingen (CAM), een ander medicatieconsumptiepatroon erop na.

Lees meer...

Gezondheidsprincipes

De gezondheidsprincipes van Ellen White in combinatie met eLECTRO-ACUPUNCTUUR en MASSAGETHERAPIE ALS basis voor een nieuwe start.