HomeWater

Water

 

Water

Ongeveer 70% van ons lichaamsgewicht bestaat uit water. De hersenen bestaan voor 85% uit water. Een pasgeboren baby bestaat nog voor 90% uit water. Water is nodig om gezond te blijven.

Het is nodig voor de bloedsomloop, speeksel- en traanproductie, goede lichaamstemperatuur, spieren en gewrichten, maar ook om vermoeidheid van lichaam en geest te voorkomen en te verlichten. Water kan hoofdpijn verlichten door gedurende een uur, elke tien minuten een glas water te drinken. Water is nodig voor reinigen van ons lichaam.
De hele dag door komen afvalstoffen via de poriën naar buiten. Zorg dat uw kleding schoon is. Wist u dat vuil in kleding deels via de huid weer opgenomen kan worden?

Het lichaam gebruikt water op de volgende manieren:

  • de nieren scheiden ca. 5 glazen tot een half glas af via de urine
  • de longen verliezen ca. 2 glazen via de adem
  • de huid verliest ca. 2 glazen door transpiratie
  • het maag-darmstelsel verliest ca. een half glas via de ontlasting

Door bepaalde omstandigheden zal extra water gedronken moeten worden, zoals bij ziekte, sport, droge lucht, zout en zoet eten, om het lichaam van voldoende water te voorzien.


Water als therapie

Er zijn veel manieren waarop water, toegepast met eenvoudige behandelingen, kan worden toegepast om pijn te verlichten en ziekte te bestrijden, ook wel hydrotherapie genoemd. Er wordt gebruik gemaakt van water in verschillende temperaturen en samenstellingen als water, stoom en ijs. Een voorbeeld is het voetwisselbad. Dit is een goede manier om de doorbloeding te bevorderen en de weerstand te verhogen. Voor vragen kunt u hiervoor terecht bij uw therapeut.


Water heeft een geheugen

Masara Emoto maakt foto's van ijskristallen in verschillende omstandigheden. Hij heeft deze gepubliceerd in diverse boeken. Een daarvan is 'Water weet het antwoord'. Water zet trillingen om in een vorm die met het menselijke oog te zien is, nl. in de vorm van ijskristallen. Water dat bijvoorbeeld werd blootgesteld aan de woorden 'dank je wel' vormde prachtige symmetrische kristallen, ongeacht de taal waarin gesproken werd. Water dat werd blootgesteld aan 'idioot' en andere beledigende woorden liet gebroken en gedeformeerde kristallen zien. Stel je voor hoe ons lichaam, bestaande voor 70% uit water, verandert bij positieve of negatieve woorden. Een geweldige manier om er bij stil te staan hoe we met elkaar omgaan.

Laatste nieuws

Arginine veelbelovend diabetesmedicijn

Arginine is een aminozuur en dus een gewone component van voedingsproteïnen: vis, noten en eieren zijn er rijk aan.

Lees meer...

Nieuwe ziekmaker in teek

Op het AMC is vorig jaar een patiënt behandeld die na een beet van een teek was besmet met een nog niet eerder in Nederlandse patiënten gevonden variant van de Borrelia-bacterie.

Lees meer...

Oppassen voor mug met gevaarlijk virus

AMSTERDAM - Pas goed op voor muggen, waarschuwt de GGD mensen die naar het Carïbische gebied, Midden- en Zuid Amerika en eilanden in de Pacifische Oceaan gaan. Die gebieden kampen met een uitbraak van de ziekte Chikungunya.

Lees meer...

Magnesium tegen zwangerschapshypertensie

Extra magnesium kan van levens­belang zijn voor zwangere vrouwen, dat zeggen Zweedse wetenschappers op basis van een klinische studie rond zwanger­schaps­hypertensie.

Lees meer...

Kurkuma en alzheimer: drie cases

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine.

Lees meer...

CAM'mers gebruiken minder medicatie

Volgens een Zwitserse steekproef houden patiënten die zich wenden tot complementaire en alternatieve behandelingen (CAM), een ander medicatieconsumptiepatroon erop na.

Lees meer...

Gezondheidsprincipes

De gezondheidsprincipes van Ellen White in combinatie met eLECTRO-ACUPUNCTUUR als basis voor een nieuwe start.