HomeRust

Rust

 

Rest - Rust

Ongeveer een derde van het leven wordt slapend doorgebracht. Tijdens het slapen herstellen de lichamelijke en geestelijke functies zich. Een goede nachtrust is dus erg belangrijk. Tekort aan slaap heeft verschillende klachten tot gevolg als bijvoorbeeld geïrriteerdheid, nervositeit, geheugenverlies, denkfouten.

De volgende punten helpen om de nachtrust te bevorderen

- Slaap in een rustige, donkere, goed geventileerde kamer
- Slaap met een lege maag (minstens 3 uur na het eten). Wanneer we slapen met een gevulde maag dan zal ons lichaam onrustig zijn omdat het bezig is met verteren. Het verteren loopt op dat moment niet goed omdat het lichaamsritme ingesteld is op rust. Gevolgen kunnen een onrustige nachtrust, dromen en niet uitgeslapen wakker worden zijn.

We hebben ook rust nodig tussen de bedrijven door. Neem voldoende pauze om lichaam en geest te helpen herstellen. Het werk zal dan effectiever gedaan kunnen worden.

Als het lichaam moeite heeft met ontspannen dan is een lichaamsmassage mogelijk een oplossing.
Moeite met ontspannen en slecht slapen kunnen ook symptomen zijn van andere oorzaken, bijvoorbeeld een gebrek aan magnesium of een overgevoeligheid voor een bepaalde voedingsstof.
Dit kunt u laten meten met de EAV.

Laatste nieuws

Arginine veelbelovend diabetesmedicijn

Arginine is een aminozuur en dus een gewone component van voedingsproteïnen: vis, noten en eieren zijn er rijk aan.

Lees meer...

Nieuwe ziekmaker in teek

Op het AMC is vorig jaar een patiënt behandeld die na een beet van een teek was besmet met een nog niet eerder in Nederlandse patiënten gevonden variant van de Borrelia-bacterie.

Lees meer...

Oppassen voor mug met gevaarlijk virus

AMSTERDAM - Pas goed op voor muggen, waarschuwt de GGD mensen die naar het Carïbische gebied, Midden- en Zuid Amerika en eilanden in de Pacifische Oceaan gaan. Die gebieden kampen met een uitbraak van de ziekte Chikungunya.

Lees meer...

Magnesium tegen zwangerschapshypertensie

Extra magnesium kan van levens­belang zijn voor zwangere vrouwen, dat zeggen Zweedse wetenschappers op basis van een klinische studie rond zwanger­schaps­hypertensie.

Lees meer...

Kurkuma en alzheimer: drie cases

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine.

Lees meer...

CAM'mers gebruiken minder medicatie

Volgens een Zwitserse steekproef houden patiënten die zich wenden tot complementaire en alternatieve behandelingen (CAM), een ander medicatieconsumptiepatroon erop na.

Lees meer...

Gezondheidsprincipes

De gezondheidsprincipes van Ellen White in combinatie met eLECTRO-ACUPUNCTUUR als basis voor een nieuwe start.