HomeMatigheid

Matigheid

 

Temperance - Matigheid

Zelfs van gezond voedsel kunnen we teveel eten. De organen raken overbelast en het lichaam wordt moe/traag. Gebruik matig of geen stimulerende middelen waar cafeïne in zit zoals koffie, cola en zwarte thee. De cafeïne geeft een onnatuurlijke actie van het zenuwstelsel en wanneer de werking verloren gaat daalt de opwinding naar een lager niveau dan het al was voordat het middel genomen werd.

Alcohol vergiftigt elk weefsel van het lichaam. Het veroorzaakt samenklonteren van de rode bloedlichaampjes, waardoor de bloedsomloop wordt vertraagd. De hersenen (voorhoofdskwabben) zijn het meest gevoelig voor alcohol. Helaas is een groot deel van ongelukken te wijten aan alcohol. Wees gematigd of gebruik liever geen alcohol.

Tabak is een langzaam, verraderlijk, maar zeer kwaadaardig gif. De voornaamste giffen in sigaretten zijn nicotine, koolmonoxide, cyanide en teer, een kankerverwekkende samenstelling. Nicotine is het verslavende gif. Denk ook aan de gevaren van meerokers. Roken heeft tijdelijk een ontspannen effect, maar op langer termijn zijn de nadelige gevolgen duidelijk te merken.

Werken is goed, maar het is niet onze plicht onszelf te plaatsen waar we overwerkt zullen raken. Ditzelfde geldt voor studie. Zorg ervoor dat u voldoende geestelijke rust krijgt.

Laatste nieuws

Arginine veelbelovend diabetesmedicijn

Arginine is een aminozuur en dus een gewone component van voedingsproteïnen: vis, noten en eieren zijn er rijk aan.

Lees meer...

Nieuwe ziekmaker in teek

Op het AMC is vorig jaar een patiënt behandeld die na een beet van een teek was besmet met een nog niet eerder in Nederlandse patiënten gevonden variant van de Borrelia-bacterie.

Lees meer...

Oppassen voor mug met gevaarlijk virus

AMSTERDAM - Pas goed op voor muggen, waarschuwt de GGD mensen die naar het Carïbische gebied, Midden- en Zuid Amerika en eilanden in de Pacifische Oceaan gaan. Die gebieden kampen met een uitbraak van de ziekte Chikungunya.

Lees meer...

Magnesium tegen zwangerschapshypertensie

Extra magnesium kan van levens­belang zijn voor zwangere vrouwen, dat zeggen Zweedse wetenschappers op basis van een klinische studie rond zwanger­schaps­hypertensie.

Lees meer...

Kurkuma en alzheimer: drie cases

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine.

Lees meer...

CAM'mers gebruiken minder medicatie

Volgens een Zwitserse steekproef houden patiënten die zich wenden tot complementaire en alternatieve behandelingen (CAM), een ander medicatieconsumptiepatroon erop na.

Lees meer...

Gezondheidsprincipes

De gezondheidsprincipes van Ellen White in combinatie met eLECTRO-ACUPUNCTUUR als basis voor een nieuwe start.