HomeTherapeut

Therapeut

Therapeut

Mijn naam is Saskia Grootveld en ik ben 38 jaar. Vroeger wilde ik moeder en therapeut worden.
Ik ben dankbaar en gelukkig dat beide wensen in vervulling zijn gegaan.

Na de opleiding voor Sociaal Pedagogisch Werker besefte ik dat ik mensen individueel verder wilde helpen met hun gezondheid. Daarvoor was meer studie nodig. Omdat ik goede ervaringen had met voetzone-reflexologie heb ik dat als eerste opgepakt. Enkele jaren later ben ik naar Amerika gegaan om de opleiding “NewStart Lifestyle Educator” te doen. Deze opleiding bestond onder meer uit hydrotherapie, voedingsleer en massagetherapie, welke ik nu al ruim 15 jaar met plezier uitoefen.

Om een Nederlands erkend paramedisch diploma te hebben, heb ik de opleiding “Oefentherapie Cesar” gedaan en ben daar enkele jaren werkzaam in geweest. Toch had ik idee dat er meer te bieden was. Mensen hebben klachten, maar hoe komt dat? Electro-acupunctuur geeft mij hier grotendeels antwoord op. De manier van diagnose stellen is fantastisch en met alle kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan is er vaak een oplossing te vinden. Zo ontdekte ik dat ik astmatisch was, omdat ik eigenlijk een koemelk-intolerantie had. En dat ik pukkels kreeg door een bepaalde parasiet.

Het is geweldig om samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten en hiervoor een oplossing te vinden. Ik hoop u te ontmoeten in de praktijk.

Meer in deze categorie: « Visie

Laatste nieuws

Arginine veelbelovend diabetesmedicijn

Arginine is een aminozuur en dus een gewone component van voedingsproteïnen: vis, noten en eieren zijn er rijk aan.

Lees meer...

Nieuwe ziekmaker in teek

Op het AMC is vorig jaar een patiënt behandeld die na een beet van een teek was besmet met een nog niet eerder in Nederlandse patiënten gevonden variant van de Borrelia-bacterie.

Lees meer...

Oppassen voor mug met gevaarlijk virus

AMSTERDAM - Pas goed op voor muggen, waarschuwt de GGD mensen die naar het Carïbische gebied, Midden- en Zuid Amerika en eilanden in de Pacifische Oceaan gaan. Die gebieden kampen met een uitbraak van de ziekte Chikungunya.

Lees meer...

Magnesium tegen zwangerschapshypertensie

Extra magnesium kan van levens­belang zijn voor zwangere vrouwen, dat zeggen Zweedse wetenschappers op basis van een klinische studie rond zwanger­schaps­hypertensie.

Lees meer...

Kurkuma en alzheimer: drie cases

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine.

Lees meer...

CAM'mers gebruiken minder medicatie

Volgens een Zwitserse steekproef houden patiënten die zich wenden tot complementaire en alternatieve behandelingen (CAM), een ander medicatieconsumptiepatroon erop na.

Lees meer...

Gezondheidsprincipes

De gezondheidsprincipes van Ellen White in combinatie met eLECTRO-ACUPUNCTUUR en MASSAGETHERAPIE ALS basis voor een nieuwe start.