HomeLucht

Lucht

 

Air - Zuivere lucht

Een juiste ademhaling zorgt ervoor dat de zuurstof bevattende lucht diep in de longen stroomt. Daar wordt de zuurstof opgenomen in de rode bloedcellen en met de bloedstroom door het lichaam vervoerd naar elke lichaamscel. De longen pompen zich 2/3 van een miljard keer vol met lucht gedurende een gemiddelde levensduur. 1/3 van de lichaamsafvalstoffen wordt via de longen verwijderd. Het is goed om de aandacht te leggen op het uitademen. Hoe meer we uitademen, hoe meer lucht ingeademd kan worden. Geef uw lichaam de ruimte om te ademen. Neem een rechte houding aan waarbij ribben en middenrif vrij kunnen bewegen.

Probeer zo veel mogelijk gezonde lucht in te ademen. Op werkplaatsen zijn hier richtlijnen voor. Buitenlucht blijft het meest gezond, vooral in de vrije natuur. Frisse lucht geeft gezond bloed, kalmte, helder denken en een toenemende productie van endorfines (natuurlijke pijnstilling)

Laatste nieuws

Arginine veelbelovend diabetesmedicijn

Arginine is een aminozuur en dus een gewone component van voedingsproteïnen: vis, noten en eieren zijn er rijk aan.

Lees meer...

Nieuwe ziekmaker in teek

Op het AMC is vorig jaar een patiënt behandeld die na een beet van een teek was besmet met een nog niet eerder in Nederlandse patiënten gevonden variant van de Borrelia-bacterie.

Lees meer...

Oppassen voor mug met gevaarlijk virus

AMSTERDAM - Pas goed op voor muggen, waarschuwt de GGD mensen die naar het Carïbische gebied, Midden- en Zuid Amerika en eilanden in de Pacifische Oceaan gaan. Die gebieden kampen met een uitbraak van de ziekte Chikungunya.

Lees meer...

Magnesium tegen zwangerschapshypertensie

Extra magnesium kan van levens­belang zijn voor zwangere vrouwen, dat zeggen Zweedse wetenschappers op basis van een klinische studie rond zwanger­schaps­hypertensie.

Lees meer...

Kurkuma en alzheimer: drie cases

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine.

Lees meer...

CAM'mers gebruiken minder medicatie

Volgens een Zwitserse steekproef houden patiënten die zich wenden tot complementaire en alternatieve behandelingen (CAM), een ander medicatieconsumptiepatroon erop na.

Lees meer...

Gezondheidsprincipes

De gezondheidsprincipes van Ellen White in combinatie met eLECTRO-ACUPUNCTUUR als basis voor een nieuwe start.