HomeZonlicht

Zonlicht

 

Sunlight - Zonlicht

Teveel zonlicht kan veroudering van de huid en huidkanker veroorzaken. Hier worden we, vooral gedurende de periode van de zomervakantie, regelmatig aan herinnerd. We worden erop geattendeerd te blijven smeren en rond het middaguur niet in de zon te gaan. Waar minder aandacht aan wordt besteed is de weldaad van zonlicht. Zonder zonneschijn zou iedereen ziek worden.

Neem bewuste momenten om even in de zon te zitten. 10 minuten per dag is voldoende.
Geef de opgedane vitamine D de kans om in het lichaam te komen. Zonlicht zet cholesterol en ergosterol om in vitamine D in de huid. De vitamine D hebben we nodig voor vele processen in het lichaam.

De meesten weten dat het belangrijk is voor de ontwikkeling van tanden en botten, maar het speelt ook een rol in het hormoonstelsel en immuunstelsel. Vitamine D3 kan bijv. ingenomen worden bij winterdepressie, maar helpt ook het lichaam weerbaar te maken tegen virussen. Wanneer vitamine D in de huid ontstaat kost het ca. 24 uur om in het bloed te komen.

Wanneer we de lichaamsdelen die in de zon zijn geweest wassen met zeep, dan gaat de vitamine D verloren. Dus was u na een zonnebad met water, maar niet met zeep.

Voordelen van zonlicht

 • het versterkt de bloedsomloop
 • het verhoogt het zuurstofdragend vermogen van het bloed
 • het versterkt het immuunsysteem
 • het verhoogt de stofwisseling van het lichaam
 • een goede behandeling tegen geelzucht bij pasgeboren kinderen
 • het reguleert het bloedsuikerpijl
 • het helpt vitamine D in de huid te ontwikkelen
 • het helpt de hormonen te reguleren via de pijnappelklier en hypofyse
 • het vermindert stress
 • het doodt ziektekiemen
 • het versterkt de tonus en uithoudingsvermogen van de spieren. In de zon trainen geeft snellere spieropbouw

Laatste nieuws

Arginine veelbelovend diabetesmedicijn

Arginine is een aminozuur en dus een gewone component van voedingsproteïnen: vis, noten en eieren zijn er rijk aan.

Lees meer...

Nieuwe ziekmaker in teek

Op het AMC is vorig jaar een patiënt behandeld die na een beet van een teek was besmet met een nog niet eerder in Nederlandse patiënten gevonden variant van de Borrelia-bacterie.

Lees meer...

Oppassen voor mug met gevaarlijk virus

AMSTERDAM - Pas goed op voor muggen, waarschuwt de GGD mensen die naar het Carïbische gebied, Midden- en Zuid Amerika en eilanden in de Pacifische Oceaan gaan. Die gebieden kampen met een uitbraak van de ziekte Chikungunya.

Lees meer...

Magnesium tegen zwangerschapshypertensie

Extra magnesium kan van levens­belang zijn voor zwangere vrouwen, dat zeggen Zweedse wetenschappers op basis van een klinische studie rond zwanger­schaps­hypertensie.

Lees meer...

Kurkuma en alzheimer: drie cases

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine.

Lees meer...

CAM'mers gebruiken minder medicatie

Volgens een Zwitserse steekproef houden patiënten die zich wenden tot complementaire en alternatieve behandelingen (CAM), een ander medicatieconsumptiepatroon erop na.

Lees meer...

Gezondheidsprincipes

De gezondheidsprincipes van Ellen White in combinatie met eLECTRO-ACUPUNCTUUR als basis voor een nieuwe start.