HomeZonlichtNewStart
NewStart

NewStart

Vijf natuurgerichte principes

Gepubliceerd in Algemeen donderdag, 21 april 2022 11:54

Vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteitsrangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

1. Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Wereldwijd wordt energie gezien als de basis van het leven. Energie vormt de basis bij de behandelingen van de BATC therapeut. Er kan pas gewerkt worden aan de principes prikkeloverdracht, drainage, voeding en geestelijk welzijn wanneer je energiehuishouding op orde is. Zonder energie functioneert het lichaam niet optimaal en kan er geen genezing plaats vinden. Het is een eerste prioriteit om te zorgen dat je over voldoende energie beschikt, dat er een evenwichtig stromen van de energie plaats vindt en dat eventuele blokkades worden opgeheven.

2. Prikkeloverdracht

De prikkeloverdracht komt tot stand via je zenuwstelsel. Via de hersenen worden prikkels via het zenuwstelsel naar de rest van je lichaam gestuurd. Maar ook andersom worden prikkels vanuit je lichaam naar je hersenen gestuurd. Het zenuwstelsel is het communicatienetwerk ofwel ‘de telefoonlijn’ van je lichaam. Pijnprikkels bijvoorbeeld hebben een functie om bij bepaalde situaties juist en snel te kunnen reageren. De prikkeloverdracht zorgt er ook voor dat bepaalde signalen, bijvoorbeeld over wat je nodig hebt voor herstel, aan het lichaam worden doorgegeven. Een goede prikkeloverdracht is onmisbaar om goed te kunnen functioneren en herstellen.

3. Drainage

In het dagelijks leven heeft ons lichaam regelmatig te maken met overbelasting door afvalstoffen. Enkele oorzaken van buitenaf kunnen zijn: het inademen van vervuilde lucht (zware metalen) of bepaalde stoffen zoals restanten van pesticiden, dioxines of bepaalde toevoegingen in onze voeding. Daarnaast kan ons lichaam zelf een overbelasting van afvalstoffen creëren doordat bijvoorbeeld ons lymfesysteem of bloedcirculatie niet optimaal functioneren. Ons lichaam is onder gunstige omstandigheden in staat om de meeste afvalstoffen zonder problemen uit te scheiden via onze uitscheidingsorganen. Soms echter is het wenselijk om het lichaam daarin te ondersteunen en te stimuleren. Wanneer er te veel afvalstoffen in het lichaam aanwezig zijn, bijvoorbeeld in onze darmen, dan kunnen voedingsstoffen ook niet goed meer worden opgenomen.

4. Voeding

Voeding onderhoudt je cellen en voorziet deze van brandstof. Je dagelijkse voeding is één van de belangrijkste componenten voor een fit en gezond lichaam en een scherpe geest. Bepaalde voedingsmiddelen worden niet door iedereen even goed verdragen. Dit kan een tijdelijke kwestie zijn. Door gerichte voedingsadviezen kan dit in gunstige zin veranderen. Het is belangrijk dat je de juiste voedingsmiddelen, passend bij je constitutie en omstandigheden, tot je neemt en dat in de juiste hoeveelheden.

5. Geestelijk welzijn

Naast de voorgaande principes beïnvloeden emotionele, mentale en spirituele aspecten jouw gezondheid en welzijn. Bewustzijn over je belemmerende denk- en gedragspatronen is buitengewoon belangrijk. Dit voor het geestelijke maar ook fysieke welzijn. Door zorgen of andere geestelijke spanningen kunnen veel klachten, zoals maagklachten, hoofdpijn of verkrampte spieren ontstaan. Je leert de belemmerende denk- en gedragsproblemen op een gezonde manier te veranderen, te doorbreken of los te laten. Dit voor een zo goed mogelijk herstel, maar ook om in de toekomt in balans te blijven.

Therapeut

Gepubliceerd in Algemeen vrijdag, 25 oktober 2013 14:28

Therapeut

Mijn naam is Saskia Grootveld, geboren in 1976. Vroeger wilde ik moeder en therapeut worden.
Ik ben dankbaar en gelukkig dat beide wensen in vervulling zijn gegaan.

Na de opleiding voor Sociaal Pedagogisch Werker besefte ik dat ik mensen individueel verder wilde helpen met hun gezondheid. Daarvoor was meer studie nodig. Omdat ik goede ervaringen had met voetzone-reflexologie heb ik dat als eerste opgepakt. Enkele jaren later ben ik naar Amerika gegaan om de opleiding “NewStart Lifestyle Educator” te doen. Deze opleiding bestond onder meer uit hydrotherapie, voedingsleer en massagetherapie, welke ik nu al ruim 15 jaar met plezier uitoefen.

Om een Nederlands erkend paramedisch diploma te hebben, heb ik de opleiding “Oefentherapie Cesar” gedaan en ben daar enkele jaren werkzaam in geweest. Toch had ik idee dat er meer te bieden was. Mensen hebben klachten, maar hoe komt dat? Electro-acupunctuur geeft mij hier grotendeels antwoord op. De manier van diagnose stellen is fantastisch en met alle kennis die ik door de jaren heen heb opgedaan is er vaak een oplossing te vinden. Zo ontdekte ik dat ik astmatisch was, omdat ik eigenlijk een koemelk-intolerantie had. En dat ik pukkels kreeg door een bepaalde parasiet.

Het is geweldig om samen op zoek te gaan naar de oorzaak van de klachten en hiervoor een oplossing te vinden. Ik hoop u te ontmoeten in de praktijk.

Medische disclaimer

Gepubliceerd in Algemeen woensdag, 11 september 2013 08:33

Alle informatie die op deze website wordt aangeboden, inclusief informatie gerelateerd aan medische zaken, gezondheidsklachten, behandelingen en producten, dient alleen voor informatieve doeleinden. Zij is niet bedoeld als vervanging van het advies van uw eigen arts of specialist.

De informatie op deze website is niet bedoeld voor diagnose van gezondheidsproblemen of het voorschrijven van medicatie.

Voordat u met het gebruik van voedingssupplementen begint, dient u dit met uw arts of specialist te overleggen. Dit geldt uitdrukkelijk wanneer u reeds medicijnen gebruikt of onder medische behandeling bent.

Ondanks de zuiverheid van een supplement kan er sprake zijn van optredende neveneffecten. Ieder persoon is immers uniek. Zoals veel mensen bepaalde voeding niet goed verdragen door intolerantie of allergie, zo kan ook een voedingssupplement door sommigen slecht verdragen worden. NewStart stelt daarom uitdrukkelijk dat het gebruik van voedingssupplementen voor eigen risico is.

Voordat u gekochte producten gebruikt, dient u eerst de informatie op de verpakking aandachtig door te lezen.

Voedingssupplementen dienen niet te worden gebruikt als vervanging van een gevarieerde voeding.

 

Matigheid

Gepubliceerd in OT SlideShow zondag, 25 augustus 2013 22:37
 

Tarieven & Vergoeding

Gepubliceerd in Algemeen donderdag, 07 februari 2013 15:53

Tarieven

TherapiePrijsTijd
Meting EAV eerste consult € 65,- (excl. middelen) 45 min.
Meting EAV vervolgconsult € 65,- (excl. middelen) 45 min.

Prijzen zijn inclusief BTW. Betaling kan via betaalverzoek of contant.

Vergoeding

Ik ben lid van de BATC. Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van het consult vanuit de aanvullende verzekering.

Kijk op de site van uw zorgvezekeraar of neem contact op met uw zorgverzekeraar of u daarvoor in aanmerking komt.

Vertrouwen

Gepubliceerd in OT SlideShow maandag, 04 februari 2013 02:43
 

Visie

Gepubliceerd in Algemeen maandag, 04 februari 2013 04:24

Visie

New Start gezondheids-principes

De naam ‘New Start’ komt van de gezondheidsprincipes die Ellen White beschrijft in haar boeken.
Elke letter van New Start staat voor een basisprincipe. Deze principes zijn allen nodig om een gezond
leven te kunnen leiden en zijn voor mij een leidraad in mijn werk.

Hieronder een overzicht;

N – Nutrition - Voeding

E – Exercise - Beweging

W – Water - Water

S – Sunlight - Zonlicht

T – Temperance - Matigheid

A – Air - Lucht

R – Rest - Rust

T – Trust in God – Vertrouwen in God

Electro Acupunctuur volgens Voll (EAV)

Gepubliceerd in Algemeen maandag, 04 februari 2013 04:01

Wat is EAV

EAV is de afkorting voor Electro Acupunctuur volgens Voll.
Het is gebaseerd op de klassieke acupunctuur.
In 1953 ontdekte de Duitse arts Dr. Schmidt dat pathologische veranderingen van organen een overeenkomstige verandering in het betreffende acupunctuurpunt deed ontstaan.
In 1955 ontwikkelde Dr. Voll en Ing. Werner het eerste apparaat dat die punten kon meten en behandelen. Dr. Voll heeft door zijn intensieve onderzoeken een systematische diagnose- en therapiemethode gevonden, die nu zijn naam draagt.

Waarom EAV

Ook als alle gezondheidsbasisprincipes aanwezig zijn hebben we toch te maken met ziektes. Helaas leven we in een ongezonde wereld. We komen in aanraking met ziektes of we dragen bepaalde aandoeningen mee in onze genen.
De EAV is een klantvriendelijke manier om op zoek te gaan naar de oorzaak van klachten en om de juiste natuurlijke medicatie te vinden. Het is klantvriendelijk omdat het relatief weinig tijd kost, geen pijn doet en men alleen maar de voeten hoeft te ontbloten.
Indien nodig zal er doorverwezen worden naar de huisarts voor verder onderzoek en/of behandeling.

Hoe werkt EAV

Voordat het meten begint dienen de handen en voeten thuis al gewassen te zijn. Gebruik daarna geen zalf of olie, want dit zorgt ervoor dat de punten niet goed gemeten kunnen worden door een slechte stroomgeleiding.
De patiënt heeft een elektrode in een hand en met een meetstift wordt er op ruim 100 punten gemeten op handen, voeten en gezicht. De meetwaarde is een weerstandsmeting van het acupunctuurpunt en wordt weergegeven op een schaal van 0 tot 100. De normwaarde voor de punten ligt rond de 50. Afwijkende metingen worden met behulp van de resonantietest met natuurlijke medicamenten zoals homeopathische middelen, nosoden, allergenen, voedingsstoffen genormaliseerd. Op deze wijze kan niet alleen een diagnose worden gesteld maar ook de juiste middelen worden toegepast.

Voeding

Gepubliceerd in OT SlideShow maandag, 10 december 2012 06:15
 

Beweging

Gepubliceerd in OT SlideShow maandag, 10 december 2012 16:12
 

Laatste nieuws

Arginine veelbelovend diabetesmedicijn

Arginine is een aminozuur en dus een gewone component van voedingsproteïnen: vis, noten en eieren zijn er rijk aan.

Lees meer...

Nieuwe ziekmaker in teek

Op het AMC is vorig jaar een patiënt behandeld die na een beet van een teek was besmet met een nog niet eerder in Nederlandse patiënten gevonden variant van de Borrelia-bacterie.

Lees meer...

Oppassen voor mug met gevaarlijk virus

AMSTERDAM - Pas goed op voor muggen, waarschuwt de GGD mensen die naar het Carïbische gebied, Midden- en Zuid Amerika en eilanden in de Pacifische Oceaan gaan. Die gebieden kampen met een uitbraak van de ziekte Chikungunya.

Lees meer...

Magnesium tegen zwangerschapshypertensie

Extra magnesium kan van levens­belang zijn voor zwangere vrouwen, dat zeggen Zweedse wetenschappers op basis van een klinische studie rond zwanger­schaps­hypertensie.

Lees meer...

Kurkuma en alzheimer: drie cases

Een groep van Japanse artsen beschreef hun ervaringen met kurkuma bij drie alzheimerpatiënten. De patiënten kregen 750 mg geelwortel per dag toegediend, wat overeenkomt met een dosis van 100 mg curcumine.

Lees meer...

CAM'mers gebruiken minder medicatie

Volgens een Zwitserse steekproef houden patiënten die zich wenden tot complementaire en alternatieve behandelingen (CAM), een ander medicatieconsumptiepatroon erop na.

Lees meer...

Gezondheidsprincipes

De gezondheidsprincipes van Ellen White in combinatie met eLECTRO-ACUPUNCTUUR als basis voor een nieuwe start.